Edu-kid-games

Edu-kid-games is een educatieve set van leer-spelletjes. Ze kunnen zowel thuis als op school gebruikt worden.

Eigenschappen
Systeemvereisten
Soorten spelletjes
Voorbeelden van spelletjes
Distributie
Installeren
Licentie
Meer info

 

Eigenschappen

De leer-spelletjes van edu-kid-games zitten samengevat in 1 programma. Daarbinnen kunnen dan een aantal spelletjes gespeeld worden. Het leren staat voorop, het speelse dient om de aandacht van het kind erbij te houden.

De spelletjes werden ontwikkeld rond de problematiek van kinderen met een leerachterstand. Daarom ligt bij de spelletjes vooral de nadruk op het helpen inzicht verwerven, op de herhaling, op het automatiseren. Dit betekent natuurlijk niet dat de andere kinderen geen baat zouden hebben bij dit programma. Ze zullen wel vlugger evolueren in de moeilijkheidsgraad.

De ouder of leerkracht kan het spel volledig instellen in functie van het kind of de kinderen van de klas. Zo kan gekozen worden welke spelletjes wel of niet mogen gespeeld worden. Zo vermijdt men te moeilijke en te makkelijke spelletjes. Voorts hebben vele spelletjes specifieke instellingen die toelaten de moeilijkheidsgraad in te stellen, zoals tot welk getal een oefening mag gaan (tot 5, tot 10, ...)

Het concept van het programma is modulair: Het basisspel komt met een aantal ingebouwde spelletjes (die dus kunnen uitgeschakeld worden door de volwassene). Daarnaast kunnen nadien andere spelletjes bijgeladen worden.

Systeemvereisten

Het programma werkt op alle PCs die werken met een van volgende besturingsystemen:

Een muis, toetsenbord en kleurenscherm zijn voldoende voor het basisprogramma. Toch is een geluidskaart aan te raden bij een aantal spelletjes.

Gelet op de grootte van het programma is een CD-ROM lees-station of DVD-lezer noodzakelijk. Alternatief kan men het programma via Internet downloaden (zie distributie).

Soorten spelletjes

Een aantal spelletjes zijn visueel of grafisch van aard, zoals het bij elkaar zoeken van kaartjes. Dit gaat van eenvoudig paren vinden tot bepalen welke hoek er nu uit een tekening verdwenen is.

Rekenoefeningen beginnen met elementaire telspelletjes (bollen tellen op een kaartje), werken dan aan een getalbeeld, om dan te komen tot optellen, aftrekken en splitsen of verdelen. Ook op het automatiseren van bewerkingen worden oefeningen voorzien.

Rond taal zijn er ook een aantal spelletjes. Zo zijn er oefeningen om woorden over te schrijven (gewoon leren een woord intikken). Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een toetsenbord dat op het scherm getoond wordt, met kleine letters in plaats van met hoofdletters. Ook een spelletje woorddictee is reeds voorzien.

Het spreekt voor zich dat de set met spelletjes voortdurend wordt uitgebreid. Suggesties hierrond zijn natuurlijk steeds welkom.

Voorbeelden van spelletjes

U kan enkele voorbeelden van spelletjes bekijken:

 

Distributie

De distributie van het programma gebeurt vooral door het downloaden langs deze site. Ook de verdere spelletjes die nadien toegevoegd kunnen worden, worden via internet verdeeld. In de praktijk is het programma echter zo groot dat het aangeraden is om het enkel te downloaden via een ADSL- of kabelaansluiting (telenet, ...). Let wel: men kan zonder probleem het programma eenvoudig downloaden op een PC met een snelle internet-aansluiting, opslaan op een CD en dan op een andere PC (die geen internetaansluiting nodig heeft) installeren.

Wie niet over een snelle internetaansluiting beschikt, kan ons steeds contacteren om de CD-ROM te bestellen.

Installeren

De installatie van het hoofdprogramma is zeer eenvoudig. U gaat naar de downloadpagina, en volgt daar de instructies om het hoofdprogramma te downloaden op uw PC. U wordt dan gevraagd of u het programma wil uitvoeren of opslaan op uw PC. Als u het programma op die PC rechtstreeks wil installeren, dan kiest u voor "Uitvoeren". Wilt u het installatieprogramma bijhouden, bv. om het later te installeren of om het op een CD te zetten om op een andere PC te installeren, dan kiest u voor de optie "Opslaan", en u geeft de bestemming op waar u het installatieprogramma wil opslaan.

Het installatieprogramma zelf vraagt enkel uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden, en de locatie waar het programma mag geïnstalleerd worden. De voorgestelde waarden zijn meestal de beste. Dan wordt het programma en een aantal basisspelletjes geïnstalleerd. Tot slot wordt u gevraagd naar een licentiecode (zie licentie). Om het programma uit te proberen is geen licentie nodig.

Andere spelletjes die nadien geïnstalleerd worden, komen ook als een installatiebestand. Ze kunnen echter enkel gebruikt worden als het basisprogramma reeds geïnstalleerd is.

Licentie

BELANGRIJK !! Vermits het programma nog in een test-fase zit, worden er op dit moment nog geen betalende licenties uit gegeven. Gelieve contact op te nemen als u wenst het programma nu reeds te gebruiken !!

Er zijn verschillende licenties beschikbaar voor het programma.

Vooreerst kan iedereen het programma vrij uitproberen: gedurende 30 dagen werkt het programma volledig. Na 30 dagen zal het programma eerst een geldige licentiecode vragen alvorens weer te werken.

Op aanvraag kan je een code bekomen die je toelaat om het programma toch nog wat langer te proberen. U krijgt dan een licentiecode die vervalt op een bepaalde datum (bv. op het einde van het schooljaar).

Daarnaast zijn er individuele licenties en schoollicenties.

Voor bepaalde ouders of leerlingen is de individuele licentie gratis.

De prijzen voor de gewone individuele licenties en voor de scholen zullen later bepaald worden.

Meer info

Zowel over het programma zelf als over de licenties, om problemen te signaleren enz. kan u steeds terecht bij:

edukidgames@desk-co.be